TheRaider.net
 

Go Back   The Raven > Beyond the Films > Indy Video Games
User Name
Password

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-06-2017, 11:08 AM   #51
Marduk
IndyFan
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 14
I haven't tried it but there are two script files "cheat_allweapons.cog" and "cheat_whatailsya.cog" which i think are invoked when you type in cheat "urgon_elsa". Maybe try to edit them and see if it works
Marduk is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2017, 06:51 PM   #52
IMfan
IndyFan
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 10
Thanks. But my game does not have the cog strips "cheat_allweapons.cog" and "cheats_whatailsya.cog". Do i type in the cheat code first or after in-game?
IMfan is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2017, 12:08 PM   #53
Marduk
IndyFan
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 14
Did you extract everything from cd1.gob, cd2.gob and Jones3d.gob?
Marduk is offline   Reply With Quote
Old 05-23-2017, 04:21 PM   #54
IMfan
IndyFan
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 10
Yes, all of that is on my resource file. I used Markus Egger's installer to install Indiana Jones and the Infernal Machine and the update. Any external program?
IMfan is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2017, 11:32 AM   #55
Marduk
IndyFan
 
Join Date: Feb 2017
Posts: 14
do you have "COG" folder with *.cog files in it after extraction? you can also try extraction tool that i have made: gobext.exe
(it doesn't provide any gui, you have to run it from cmd prompt)
Marduk is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2017, 03:20 PM   #56
dprog
IndyFan
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 5
Thanks for the installer Man. I Managed to finally finish this game on windows 7.(when i was a kid my second disc of the game was broken so i only managed to play it til mission 7 back then)

I have found an Easy workaround for Item/Inventory bug:

1.when it happens, find another item. it may fix it.

2.in 90 percent of the times there is no need for using inventory.(you can use shortcut keys instead for weapons and artifacts)

3.and there are some times where you really need to open the inventory. for that you can quicksave via F5, then Alt-F4 the game. and after that load the quicksave.

by the way aside from the Inventory/Item bug there is also a Grey Screen Bug that may happen when picking up an item.(you can only see the HP bar)

Edit: I also realized that the first cutscene will play correctly(with it's sounds) only if you disable the desktop composition when running the game.

Last edited by dprog : 08-11-2017 at 03:37 PM.
dprog is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2017, 02:17 PM   #57
kohlmark
IndyFan
 
Join Date: Jul 2015
Location: Innsbruck - Tyrol - Austria
Posts: 16
Youré welcome.

But only the hint was from me, the tech work has been done by "penumbra" and "malte"
These guys are still working on the installer, integrating dgVoodoo2 as optional choiseable install option.
The *.sdb files have alread been updated to be comaptible to Windows 10 1703.

dgVoodoo2 integration should and will fix the problem, that some users are not able to see the ingame map and will be not able to use map and hint function.
This often happens, playing the game on devices with no dedicated video card / video chip, specially using Intel onbard graphics ore cpu integrated Video chips
kohlmark is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2018, 08:36 PM   #58
TheDutchGhost
IndyFan
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 20
I just installed the game with the 64bit installer but it refuses to play fair.

The first level works just fine but in the second level the issues start to pop up including I think the inventory/esc bug problem people here describe.
Sometimes it is not possible to access these.

The game also gets "stuck" from time to time when using the inventory/options menu and the afterwards it becomes impossible to close the game.
I had to reset my computer once when that happened.

I guess I should install the game if I ever want to play it again on "native" hardware and OS.

On a sidenote, I have forgotten how tank like the controls are.
After having played Emperor's Tomb it is such a drastic step back.
TheDutchGhost is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2018, 02:42 PM   #59
IMfan
IndyFan
 
Join Date: Jan 2017
Posts: 10
Sorry for my really late reply, I did all that, and when I enter the code "urgon_elsa" for all weapons, and it never works :/, I just need to make the best of it, thanks for the info.
IMfan is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2018, 07:40 AM   #60
dprog
IndyFan
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by TheDutchGhost

The game also gets "stuck" from time to time when using the inventory/options menu and the afterwards it becomes impossible to close the game.
I had to reset my computer once when that happened.

I remember that ALT+F4 worked well for closing this game.You can also use your Task Manager for it.(Ctrl+Alt+Delete) No need to restart the game really.

As for inventory bug, in most areas you don't really need inventory since you can select weapons via shortcuts.(And use F5 key for quick saves and F8 for quick loads if I remember correctly)

The inventory bug has the chance to disappear when picking up new items so imo it isn't necessary to quit the game unless you really need to access the inventory.
dprog is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:55 PM.